De Letteren Spreken

Cognitio linguarum clavis scientiae
Kennis van de taal is de sleutel tot de wetenschap

 

meer (schaak)nieuws op www.tomsschaakboeken.nl

 

persbericht

 Philip Roth en de Naziís in de VS
op 10 december 2007 in de Bibliotheek


In de reeks BEROEMDE ROMANS UIT DE WERELDLITERATUUR van De Letteren Spreken (die sinds kort navolging vindt in Utrecht en Amsterdam) deze keer een erg spannende aflevering: Graa Boomsma verdiept zich in Philip Rothí Het Complot tegen Amerika.

Speciaal voor deze aflevering krijgen alle studenten en scholieren op vertoon van hun pasje gratis toegang en is de entree voor andere bezoekers verlaagd naar Euro 5 !!

Philip Roth is zonder meer de grootste hedendaagse schrijver van Amerika, die onlangs nog de kritiek versteld deed staan met zijn nieuwe roman EXIT GHOST. Enkele jaren geleden publiceerde Roth een opzienbarend boek onder de titel The Plot against America. In deze klassieke Ďwhat-if..í-roman onderzoekt Roth op even adembenemende als aannemelijke wijze wat er zou zijn gebeurd als de Naziís ook in Amerika aan de macht zouden zijn gekomen. Het boek past ondanks zijn extreem fictieve karakter naadloos binnen dat deel van Rothí oeuvre waarin hij zich bezig houdt met de Amerikaanse geschiedenis (zie o.a. American Pastorale).

Het Complot tegen Amerika is een tour de force van het denken en de verbeeldingskracht geweest, met als resultaat een beangstigend overtuigende beschrijving van de condition humaine in een Amerika onder fascistische heerschappij.

Graa Boomsma is vertaler, recensent, essayist, schrijver en kenner van de Amerikaanse literatuur en vanzelfsprekend groot bewonderaar van Philip Roth. Hij publiceerde onder meer in Vrij Nederland en De Groene Amsterdammer en bracht inmiddels meer dan tien boektitels op zijn naam.

 

Maandag, 10 december 2007 om 19.30 uur in de Openbare Bibliotheek aan de Groenmarkt 153 te Dordrecht.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij de Bibliotheek of ís-avonds aan de zaal, tel. 078 Ė 6205500.

Toegangsprijs: 5 Euro (incl. koffie/thee), met college-/scholierenpas GRATIS.

 

De Letteren Spreken is een initiatief van
Stichting Perspektief/Stichting ToBe/Bibliotheek Dordrecht
Info: Steegoversloot 87
3311 PN Dordrecht
078 639 05 71
info@deletterenspreken.nl
www.deletterenspreken.nl


 

www.tomsschaakboeken.nl