Dordrecht 5 september 2007

Redactie en Informatie:

René van Gerwen

Communicatieadviseur

telefoon (078) 639 84 81

 

 

Persbericht

 

Betaald parkeren Gezondheidspark vanaf 1 oktober

College komt sporters en vrijwilligers tegemoet

Op 1 oktober 2007 voert de gemeente Dordrecht betaald parkeren in op het Gezondheidspark. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 4 september besloten tot aangepaste parkeertarieven in de avonduren en weekenden, om zo sporters en vrijwilligers tegemoet te komen totdat de oplevering van de nieuwe Sportboulevard een feit is. Het college heeft dit besloten nadat zij de hiertoe opgerichte werkgroep ‘Parkeren in de Sport’ om advies had gevraagd.

 

Parkeertarieven
Vanaf 1 oktober wordt op alle parkeerplaatsen rondom het Albert Schweitzer ziekenhuis en de sportvoorzieningen voortaan betaald geparkeerd. Op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur bedraagt het tarief één euro per uur. Daarbuiten, op werkdagen na 17.00 uur en in het weekend, geldt een tarief van één euro per bezoek.

Met dit onderscheid in tarieven en tijden komt de gemeente tegemoet aan het verzoek van de Sportraad en sportverenigingen om verenigingssporters en vrijwilligers zoveel mogelijk te ontzien. Daarnaast heeft de gemeente besloten tot deze tijdelijke tegemoetkoming, omdat er tot de oplevering van de nieuwe Sportboulevard betaald geparkeerd moet worden voor een bezoek aan voorzieningen die nog in aanbouw zijn.
 
Brengen en halen
Om het bijvoorbeeld ouders mogelijk te maken hun kinderen naar binnen te brengen of op te halen, hoeft voor de eerste 15 parkeerminuten niet betaald te worden. Binnen die periode kunnen bezoekers met hun inrijkaart zonder betaling weer uitrijden. Naast het betaalde parkeerterrein is er tevens een zogenaamde Kiss & Ride-voorziening, die mensen in staat stelt om alleen even snel iemand in- of uit te laten stappen. Daarvoor kan men naast de ingang naar het parkeerterrein de nieuwe Fanny Blankers Koenweg nemen tot aan de ingangen van de Drechtstedenhal, zwembad Aquapulca en sporthal Sterrenburg.
 
Oplevering nieuwe voorzieningen
De oplevering van de geheel nieuwe Sportboulevard is voorzien voor 2010. De totstandkoming van het Gezondheidspark, dat naast de Sportboulevard onder andere voorziet in een uitbreiding van het ziekenhuis en de bouw van aanvullende parkeer- en winkelvoorzieningen, zal naar verwachting nog tot 2015 in beslag nemen. Kijk voor meer informatie ook eens op www.gezondheidsparkdordrecht.nl 
 

 

 

 

 

 

 

 

www.tomsschaakboeken.nl